Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Perfecte start voor het Nederlands elftal

KNVB Media
KNVB Media
21 maart 2019, 22:45

Georginio Wijnaldum na de 2-0 tegen Wit-Rusland. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal heeft de perfecte start te pakken. De eerste in een reeks kwalificatieduels voor EURO 2020 werd op een zo goed als ideale donderdagavond met 4-0 van Wit-Rusland gewonnen. Zondag wacht het thuisduel met Duitsland.

Een sneller en beter cadeau had de jarige bondscoach Ronald Koeman (donderdag 56 geworden) zich niet kunnen wensen. Al binnen een minuut - na welgeteld 52 seconden - schoof Memphis de bal via de binnenkant van de paal in het Wit-Russische doel. Wellicht was de treffer ook een persoonlijke geste, want juist in de periode waarin de aanvaller een moeizame periode kent bij Olympique Lyon, steunde de keuzeheer zijn spits openlijk. Het vertrouwen betaalde zich razendsnel uit. 

— Foto: Uitblinker Memphis viert de snelle openingstreffer. 

Het was een gedroomde opening. In tegenstelling tot de wedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk in de Nations League, startte Oranje tegen de Wit-Russen nu als favoriet. Als ploeg die het spel moest maken. Maar het Nederlands elftal had weinig moeite met deze rol en drong de tegenstander ver terug op eigen helft. 

Feest

Halverwege de eerste helft was het wederom feest in Rotterdam. Een prima voorzet van Denzel Dumfries belandde via een hakje van Memphis voor de voeten van Georginio Wijnaldum: 2-0.  

Oranje ging een avond met weinig zorgen tegemoet, zeker toen Memphis tien minuten na de hervatting vanaf 11 meter de 3-0 liet aantekenen. Een forse tegenvaller was het snelle uitvallen van Kenny Tete, de invaller die bij zijn eerste sprint waarschijnlijk een hamstringblessure opliep. Hierdoor moest de thuisploeg de laatste twintig minuten met tien man verder.   

Vrolijk slotakkoord

Niet dat Nederland door de numerieke minderheid ook maar even in de problemen kwam. Al moest doelman Jasper Cillessen zich wel een keer strekken op een Wit-Russische pegel. Het vrolijke slotakkoord kwam op naam van aanvoerder Virgil van Dijk, die zijn 25e interland opluisterde met het laatste doelpunt. 

— Foto: Aanvoerder Virgil van Dijk maakte de 4-0.

Het Nederlands elftal behoudt door de eenvoudige zege de lach op het gezicht dat werd opgedaan in de zo succesvol verlopen Nations League. Het vertrouwen, het plezier: het is onder Ronald Koeman volop aanwezig bij dit Nederlands elftal.  

Voor de eerste van acht kwalificatieduels is Oranje ruimschoots geslaagd. De serie duels die moet eindigen in deelname aan het EK in 2020, krijgt al snel een vervolg. Komende zondag komt Duitsland naar de Amsterdam ArenA.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen